Na maandenlang binnenshuis opgesloten te hebben gezeten, heeft het openen van sociale ruimtes ertoe geleid dat kinderen meer tijd buiten kunnen doorbrengen met spelen, ontdekken en groeien. Voor ouders en oppassers zijn speeltuinen een onderdeel van hun dag geworden, omdat ze daar de kans krijgen om te genieten van wat frisse lucht en contact te maken met andere volwassenen 

Terwijl we wennen aan het nieuwe normaal en hoe we onze dagen doorbrengen, moeten we er ook voor blijven zorgen dat deze sociale ruimtes goed onderhouden blijven, zodat iedereen die ze bezoekt zich veilig en welkom voelt. 

Voor DPR Construction zijn gemeenschapsinitiatieven een belangrijke pijler van het bedrijf en onderdeel van de bedrijfsvisie. Teruggeven aan en integreren in de gemeenschappen waarin het actief is, is een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur en de manier van zaken doen. Het is om deze reden dat het bedrijf snel deel nam aan het vrijwilligersproject waarmee het team wat kleur en levendigheid bracht op de Volewijckse speeltuin. 

Het project, dat gedurende een periode van twee dagen plaatsvond met 10 vrijwilligers per dag, bestond uit leuke activiteiten zoals het renoveren en schilderen van een schommel, het schuren van de picknickbanken en het aanbrengen van primer op een aantal lampen. Het renovatieproject omvatte ook het egaliseren van het zand op de speelplaats om het voor de kinderen gemakkelijker te maken rond te rennen. 

De speeltuin, die wordt beheerd door Stichting Spin, is een van de vele in Amsterdam Noord. Deze speeltuinen bieden een ruime omgeving voor kinderen om te spelen. Bovendien heeft elke speeltuin een begeleider, die verschillende activiteiten organiseert om de talenten van de kinderen te ontdekken, hun zelfvertrouwen te vergroten en ze vaardigheden bij te brengen voor nu en in de toekomst. 

Respect, aandacht en veiligheid zijn de waarden van Stichting Spin en de organisatie zet zich in voor het creëren van veilige en mooie ruimtes in de wijken. Zij geven ook extra aandacht aan kinderen en hun ouders die het zwaarder hebbenomdat ze opgroeien in armoede of lijden aan een verstandelijke beperking, zodat ook zij zich welkom en geaccepteerd voelen. 

Gedurende de twee projectdagen had het DPR-team veel plezier hun handen uit de mouwen te steken en met alle activiteiten die ze wilden doen. Er werd veel gelachen bij alles wat ze deden, en ze staken de draak met elkaar tussen het schilderen en het egaliseren van zand door. Tijdens de pauzes besloten de teams om ook hun innerlijke speelse kind de ruimte te geven door om de beurt te schommelen. Een bewijs dat, hoe oud je ook bent, we allemaal een beetje plezier en spel nodig hebben in ons leven. 

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn voor meer updates over onze activiteiten. 

Wil je vrijwilligerswerk doen, of als bedrijf meewerken aan een leuk en waardevol project, laat het ons weten via [email protected] of bel 020 2440272. Samen maken we het verschil.