Terwijl we allemaal voorbereidingen troffen voor moederdag, wisten we al: dit jaar wordt anders dan we gewend zijn. Gelukkig zijn er, ondanks dat er een pandemie gaande is, alsnog genoeg mogelijkheden over om waardering te uiten, met de nodige creativiteit.

Dit is ook hoe onze partners en vrijwilligers erover dachten: zij stonden met grote lach op hun gezicht klaar om moeders bij Noordkaap, een locatie van het Leger des Heils in Noord, te verrassen. De vrijwilligers werkten in shifts, om de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus in acht te nemen.

De eerste groep vrijwilligers trapte af op de ochtend voor moederdag, waar zij ontbijtmanden klaarmaakten voor families die tijdelijk in het Oranjehuis wonen. De volgende dag kwam er een nieuwe groep om de manden nog wat meer aan te vullen. En er was zelfs een extra groep vrijwilligers, die daar nog 60 cadeaupakketjes aan toevoegden voor de moeders en vrouwen die in de opvang wonen.

En toen was het eindelijk tijd voor de viering, onder genot van een concert bij Noordkaap! Er waren twee shifts met een maximum van 10 moeders, die elk een kwartier mochten genieten van de muziek. Aan het einde van elke shift kregen moeders de cadeautjes, met onder andere bruisballen, dusting powders, spa setjes en chocolade.

Bouke Hartman, clustermanager Kind en Gezin bij het Leger des Heils, uitte zijn dankbaarheid voor alle cadeautjes die werden uitgedeeld. Hij vertelde door wat voor zware tijd deze vrouwen zijn gegaan, vooral nu met het coronavirus. De cadeautjes en het concert lieten de vrouwen zien dat er mensen zijn die aan hun denken.

Een van de moeders was zichtbaar geëmotioneerd en vertelde dat de cadeautjes haar dag hadden gemaakt. Na alle verrassingen voelde zij zich stukken beter. Al met al was het een middag waarin waardering werd uitgesproken voor deze moeders en vrouwen die misschien sneller vergeten worden – maar nu juist even herinnerd werden aan hun dankbare taak om de volgende generatie goed op te voeden – en te laten zien hoe  belangrijk zij zijn.

Het was sowieso erg mooi om met elkaar te zijn en te voelen dat, ondanks deze moeilijke tijden, we op een creatieve manier toch samen kunnen komen en elkaar te kunnen helpen. We zijn erg dankbaar voor alle geweldige partners die mee hebben gewerkt aan deze onvergetelijke dag waar we moeders met een lach  op hun gezicht hebben mogen zien.

Wanneer je geïnteresseerd bent om meer te horen over vrijwilligerswerk opties, lees dan meer op www.adamhelpt.nl en laat ons jou helpen om anderen te helpen!

Artikel is geschreven door Beatrice Thumi