Hek “werk”   (building a community) 

Voorbeeld van afbeelding

In de moderne, technologische en alsmaar drukker wordende wereld van vandaag de dag lijkt het erop dat vrijwilligerswerk steeds meer wordt uitgesteld. We bedoelen het allemaal goed, maar soms zit ons drukke leven gewoon in de weg. De eerste stap, het toezeggen te willen helpen, is vaak al een heel grote. World Wide Technology heeft met het hele bedrijf deze eerste stap gelukkig weten te zetten. Dit in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf helpt zowel grote publieke-, als wat kleinere private organisaties over de hele wereld met het ontdekken, evalueren, bouwen en implementeren van innovatieve technologieën. Sinds de oprichting in 1990 is WWT van een kleine speler uitgegroeid tot een gevestigde leverancier van technologische oplossingen met een omzet van ruim 10 miljard Euro en meer dan 5000 werknemers.  

Op de jaarlijkse “vrijwilligers dag” van WWT heeft dit jaar een team van programmeurs en project managers de handen ineen geslagen om bij de Kinderboerderij in het Westerpark aan de slag te gaan. Onder toeziend oog van Allesandra Wang, een oudgediende als het op vrijwilligerswerk aankomt, heeft het team geholpen met de herstelwerkzaamheden van het hekwerk aldaar. ‘Als iedereen maar een klein beetje doet, maakt het uiteindelijk een groot verschil, aldus Allesandra.  

 

De groep heeft werkelijk de schouders ondehet project gezet en ze hebben gezamenlijk een hoop werk verricht. Graven, timmeren, bezanden en teamwork bleken de ingrediënten van succes bij het opknappen van de kinderboerderij. René van Morgan, de assistent manager van de Kinderboerderij, is bijzonder dankbaar voor alle hulp. De vrijwilligers van WWT hebben de kleine gemeenschappelijke kinderboerderij een hoop tijd en geld bespaard met als eindresultaat dat de boerderij nu weer een veilige omgeving is voor zowel kind als dier. Een van de vrijwilligers was Willem Tessalar, wat ons betreft de personificatie van de kernwaarde van WWT “geloven in het teruggeven.” Hij vond het een geweldige ervaring en is ‘zeker weten’ van plan om nog eens aan een dergelijk project deel te nemen. 

 

Elke dag komen er nieuwe mensen bij die een helpende hand, in welke vorm dan ook, kunnen gebruiken. Mocht u namens uzelf, of namens uw organisatie, deze helpende hand willen bieden, neem dan contact met ons op www.adamhelpt.nl en laat ons u helpen anderen te helpen.