De perfecte vrijwilligersdag

Wij plannen en faciliteren de vrijwilligersdag voor jullie werknemers van begin tot eind. Onze ervaren coördinatoren helpen met de logistiek, onderhouden het contact met de maatschappelijke organisatie waar jullie aan de slag gaan en zorgen ervoor dat alles op de projectdag soepel verloopt. Willen jullie een sociale activiteit met of voor daklozen of ouderen? Of past een hands-on project zoals tuinieren meer bij jullie bedrijf? Waar je ook naar op zoek bent, samen gaan we op zoek naar de perfecte match!

Waarom met ons werken?

  • Wij hebben veel ervaring met het opzetten van vrijwilligersdagen voor werknemers. Jullie bedrijf en de sociale gemeenschap zullen direct de impact zien en ervaren van de inzet van de vrijwilligers.  
  • Door ons grote netwerk van maatschappelijke en andere organisaties in de regio Amsterdam, vinden we zeker een organisatie die goed bij jullie wensen aansluit.  
  • Samen met jullie ontwikkelen we de vrijwilligers dag dat die goed aansluit bij de visie en missie van jullie bedrijf. 
  • Wij bieden een low-budget alternatief voor de standaard teambuilding activiteiten. 

Hoe organiseren wij een project?

Laat ons weten met hoeveel mensen en wanneer je het vrijwilligers evenement wilt plannen. Hou er rekening mee dat wij 4 tot 6 weken voorbereidingstijd nodig hebben. Daarnaast zullen wij jouw bedrijf vragen om bij te dragen aan de kosten van de activiteit. We maken graag een (telefonische) afspraak om de wensen en het plan goed met elkaar door te spreken. Zodra we alle informatie hebben, gaan wij op zoek naar een project die goed bij julliewensen aansluit .

Wanneer we een project hebben gevonden dat goed aansluit bij jullie wensen, plannen we samen een moment om de locatie te gaan bezoeken. Hierdoor leer je de locatie en de mensen alvast kennen en kunnen we gezamenlijk het project en alle details voor de dag doorspreken.

For every project, you’ll have onsite support from a representative from Adam Helpt and a staff member from the organization you’re working with. We will make sure all preparations are done so you can have a good and meaningful time together making social impact in Amsterdam.   

Als het project afgerond is horen we heel graag jullie ervaringen. Wij koppelen ook heel graag de impact van het project aan jullie terug, zodat jullie dat intern weer kunnen delen.

Projectsoorten

Sociale activiteiten

Direct contact met cliënten van bijvoorbeeld een opvangcentrum, verzorgingshuis of buurthuis. Leer deze mensen (beter) kennen door activiteiten met ze te doen. Je kan denken aan samen koken, spelletjes doen of creatieve activiteiten. 

Hands-on projecten

Geef een maatschappelijke locatie of een woning van iemand een nieuwe start met een verse laag verf. Help mee met een opknapklus of ga aan de slag in de tuin. Jouw team kan een enorm verschil maken door met veel handen bijvoorbeeld een buurthuis op te fleuren! 

Een uitje!

Door de inzet van jouw team kunnen lichamelijke beperkten en ouderen die slecht ter been zijn er toch op uit. Geniet met elkaar van een uitje naar de dierentuin, een museum, een rondvaart door de grachten of een picknick in het park.

Tuinieren

Samenwerken in de buitenlucht is dé perfecte manier om de samenwerking binnen een team te versterken. Bij onze tuinierprojecten kunnen jullie bijvoorbeeld bloemen planten, onkruid wieden en hekken bouwen of een tuin opknappen.

Contact

Wıl je dat wıj een vrıjwıllıgersproject organıseren, advıes over MVO strategıe of bıj ons aan de slag als vrıjwıllıger? We horen graag van je!

Contact