Ben je een creatief organisatietalent met hart voor de stad Amsterdam en haar inwoners? Krijg je er energie van om bedrijven en hun medewerkers te helpen maatschappelijke impact te maken door vrijwilligersprojecten op maat voor ze te bedenken en te managen? Dan zoeken we jou! 

Maatschappelijk betrokken ondernemen is erg in groei en daarom zijn we voor ons team op zoek naar versterking! Als projectmanager vorm je samen met twee andere projectmanagers, stagiaires en vrijwillige projectcoördinatoren het team van Adam Helpt. 

Adam Helpt is een non-profit organisatie die vrijwilligersactiviteiten voor bedrijven in Amsterdam organiseert. We faciliteren teambuilding events, impactdagen en workshops op maat en helpen bedrijven erbij zich actief voor maatschappelijke organisaties die hulp nodig hebben in te zetten. Koken voor daklozen, wandelen met ouderen of een Trash Tour door het Vondelpark – samen met onze klanten  maken we de stad Amsterdam nog leefbaarder voor iedereen. 

Als projectmanager heb je zowel contact met bedrijven als maatschappelijke organisaties en ga je op zoek naar de perfecte match voor beiden. Daarnaast zorg je er voor dat alle aanvragen administratief juist worden afgehandeld en zorg je dat het proces van organiseren glad verloopt en als je procesverbeteringen ziet, dan staan wij daar zeker voor open! 

Je taken zijn: 

 • koppelen van het aanbod van groepen vrijwilligers uit het bedrijfsleven aan maatschappelijke organisaties die hulp nodig hebben;  
 • het coördineren van de projecten en het begeleiden van bedrijvengroepen rondom hun inzet; 
 • samenwerken en relatiebeheer met (maatschappelijk betrokken) organisaties; 
 • het onderhouden en uitbreiden van het netwerk van partners; 
 • het coördineren en/of ondersteunen van vrijwilligersprojecten; 
 • zorgen dat de projectadministratie altijd up to date en juist is. 

We zoeken hiervoor iemand die: 

 • enthousiast wordt van het werk dat Adam Helpt doet; 
 • goede contactuele eigenschappen heeft (netwerker) en denkt en werkt op Hbo-niveau; 
 • helder en enthousiasmerend kan communiceren zowel in Nederlands als in het Engels; 
 • creatief en resultaatgericht is en houdt van organiseren; 
 • gemakkelijk schakelt in verschillende contexten zoals bedrijven, maatschappelijke organisaties, individuele hulpvragers; 
 • woonachtig in (de directe omgeving van) Amsterdam is.  

Wat bieden we: 

Een uitdagende baan van 24-36 uur per week. De indeling van je uren is flexibel en gaat in overleg. Je maakt deel uit van een een gedreven team met een open en gezellige sfeer. Je komt te werken op een fijne werkplek, hartje Amsterdam, tussen andere interessante non-profit organisaties. Als werknemer krijg je de ruimte om aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken. Deze functie is ingeschaald volgens de CAO Sociaal Werk in schaal 8, de trede is afhankelijk van kennis, vaardigheden en ervaring. Daarnaast ontvang je ook vakantiegeld, eindejaarsuitkering, pensioenopbouw en een loopbaanbudget. 

Interesse? 

Word je hier enthousiast van en vind je dat deze functie bij jou past? We moedigen iedereen aan om te solliciteren. Veel ervaring of minder ervaring, wat jouw achtergrond ook is: iedereen is welkom. We geloven dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We zijn benieuwd hoe je met je eigen kwaliteiten daaraan wilt bijdragen. 

Stuur je motivatiebrief en CV op naar onderstaand contactpersoon, Brigitte Vonck. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. We maken de eerste selectie op 11 april. Voor meer informatie of vragen over de functie kun je ook contact opnemen met Brigitte (‘happy to help’ zit in ons DNA). 

Brigitte Vonck, [email protected], 06-57480164