Nederland, en meer specifiek Amsterdam, is er al lang trots op één van de meest diverse, multiculturele samenleving van mensen in Europa te zijn. Haar inwoners bestaan uit ongeveer 180 nationaliteiten en dat leent zich voor een cultuur van diversiteit en inclusie. Mensen die niet bang hoeven te zijn voor discriminatie omdat ze anders zijn. Of het nu leeftijd, ras, seksualiteit, opleiding of religie is. We zijn allemaal met elkaar verbonden in ons dagelijks leven. We zijn allemaal mensen. 

Sommige groepen zijn echter nog steeds te bang of terughoudend om om hulp te vragen. Ze hebben misschien geen vertrouwen in anderen vanwege de problemen die ze in het leven hebben doorgemaakt en realiseren zich niet dat de hulp van anderen zelfs op kleine manieren kan helpen. Een van deze groepen waar Adam Helpt mee heeft gewerkt, zijn gezinnen die een moeilijke periode hebben doorgemaakt. Of het nu gaat om emotionele, financiële, traumatische of andere turbulente gebeurtenissen, het afgelopen jaar heeft ons laten zien dat dit een van de belangrijkste momenten is om een ​​helpende hand te reiken. Soms zijn degenen die het meest hulp nodig hebben, degenen die aarzelen om het te vragen. Adam Helpt neemt contact op als tussenpersoon om te helpen. Zo creëerden ze dit jaar voor Moederdag een gedenkwaardig evenement met veel gezinnen bij het Leger des Heils Noordkaap. Er werden goodie bags uitgedeeld en het werd een heerlijke dag met veel lachende gezichten en met muziek. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van een bedrijf (ING). Dit evenement verspreidde niet alleen positiviteit, maar maakte dat de mensen die werden geholpen zich ook gezien voelden. Te vaak verbreken mensen die het moeilijk hebben sociale contacten of slaan ze sociale evenementen over. Ze verdwijnen naar de achtergrond en voelen zich overweldigd door hun situatie. Maar samen, door middel van fysieke hulp of donaties, kunnen we anderen steunen om gehoord te worden. 

Het is aan ons, als gemeenschap, om de mensen te helpen die het nodig hebben. Degenen voor wie zelfs kleine daden van vriendelijkheid de wereld kunnen betekenen. In december hebben veel gezinnen met moeite geld verzameld voor Sinterklaascadeaus of voor chocolade, maar Adam Helpt was in staat om wat licht te creëren in deze donkere tijd. Door samen te werken met bedrijven als Toms, was het mogelijk een Sinterklaasfeest te creëerden dat veel gezinnen nog jaren zal bijblijven. Er werden meer dan 70 cadeaus besteld, mooi ingepakt en afgeleverd bij HVO Querido-locaties, samen met vele heerlijke chocoladeletters. Dit vriendelijke gebaar vrolijkte veel kinderen op en gaf vreugde aan de ouders die deze spullen anders niet zelf hadden kunnen betalen. 

Dus laten we dit het jaar maken waarin we een hand toesteken in plaats van weg te kijken. We nemen tenslotte allemaal onze eigen verhalen en kennis mee. We kunnen kracht vinden op onverwachte plaatsen en bij onverwachte mensen en nu is het de tijd om samen te werken. Samen als Amsterdammers. 

Bent u geïnteresseerd om te helpen of te doneren en wilt u meer informatie, aarzel dan niet om te bellen of een e-mail te sturen. 

 

Geschreven door: Monika Seyer