Het was 15:00 uur en een van de heetste dagen van Nederland dit jaar. Hoewel dit voor de meeste mensen het perfecte moment zou zijn om een ​​duik te nemen in de gracht om af ​​te koelen, had het team van UBS een korte pauze genomen om wat te drinken voordat ze weer verder zouden gaan met het opknappen van de Volewijck Speeltuin in Amsterdam Noord.

In de onzekere tijden waarin we momenteel leven, hebben we de meeste tijd binnenshuis doorgebracht. Hoewel dat ons de gelegenheid heeft gegeven om weer contact te maken met onszelf en onze dierbaren, heeft het kinderen helaas ook de mogelijkheid ontnomen om buiten te zijn en plezier te hebben op een speelplaats. Aangezien we nu voorzichtig weer richting ‘normaal’ gaan, is het mogelijk voor bedrijven om weer deel te nemen nemen aan onze vrijwilligersinitiatieven in de gemeenschap.

Het is om deze redenen dat UBS heeft gekozen voor het opknappen van het Volewijck Speeltuinproject in Amsterdam Noord. De speeltuin geeft kinderen een aangename en leefbare wijk om in op te groeien. Het UBS-team was niet alleen enthousiast, maar ook vastbesloten, om deel te nemen; het geeft de gelegenheid om de gemeenschap te ondersteunen en voor de leden van het UBS-team een kans om elkaar beter te leren kennen.

De activiteiten liepen van het schilderen van picknickbanken en enkele binnenruimtes, het opnieuw planten van zaaibedden, tot het opruimen van de struiken. Het team werkte van ganser harte met een glimlach op het gezicht en bood elkaar de helpende hand om te zorgen dat elke activiteit goed werd uitgevoerd. Zelfs de brandende zon kon hun enthousisme niet wegnemen. UBS Country Manager, Ward van de Braak, zei: “Met dit project hopen we onze medewerkers de kans te geven om van hun bureau weg te stappen en te zien wat het leven nog meer te bieden heeft, en om een positieve verandering teweeg te brengen in de lokale gemeenschap.”

De speeltuin, die wordt beheerd door Stiching SPIN, is een van de vele verspreid over Amsterdam Noord, en biedt kinderen een veilige en avontuurlijke speelplek en het is een van de groenste speeltuinen. De organisatie SPIN besteedt speciale aandacht aan kinderen (en hun ouders) die minder mogelijkheden hebben, zoals kinderen met een handicap of kinderen die in armoede opgroeien, om niet buitengesloten of vergeten te worden.

Er is niets mooiers dan kinderen een ​​gevoel van verwondering te geven. Door de speeltuinen kunnen kinderen hun creativiteit verkennen en talenten aanboren die nog niet ontdekt zijn, hun zelfvertrouwen ontwikkelen en sociale vaardigheden leren die hen in staat stellen om te leven op de best mogelijke manier en als de meest authentieke versies van zichzelf.

Er wordt gezegd dat spelen de favoriete manier van leren van ons brein is en dankzij het geweldige werk van UBS kunnen kinderen weer genieten van de zonnige dagen op Speeltuin Volewijck.

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor meer updates over onze activiteiten.

Wil je vrijwilligerswerk doen, als bedrijf meewerken aan een leuk en waardevol project, laat het ons weten via info@adamhelpt.nl of bel 020 2440272. Samen maken we het verschil!