Het symbool van steun dit jaar voor World Cleanup Day is je vingers op te steken en een ​​”W” te maken. Het symboliseert de noodzaak om een ​​wereld zonder afval te creëren en benadrukt de belangrijke rol die we allemaal hebben om dat te realiseren. 

Bij Colgate is duurzaamheid een kernonderdeel van het bedrijf; het streven om voortdurend innovatieve producten te ontwikkelen voor de gezondheid en het welzijn van haar consumenten. Als gevolg daarvan hebben zij het besluit genomen om samen te werken met Adam Helpt. Wij hebben voor Colgate een op maat gemaakt vrijwilligersinitiatief gerealiseerd dat in overeenstemming is met de duurzaamheidsdoelstellingen en hun MVO-beleid genaamd Colgate Smile for Good. 

Op een stralende en zonnige 19 september hebben Colgate en Adam Helpt de fantastische influencers Yara Michels, Nina Pierson, Grow Thinkers en Stephanie van den Sigtenhorst, ook bekend als Letstalkslow, erbij gehaald om te helpen met het opruimingsinitiatief van Cleanup Day, dat zich afspeelde bij Zeilschool Sloterplas. 

Na een uitgebreide briefing door Brigitte Vonck-Makkinje, bedrijfscoördinator bij Adam Helpt, maakten de vier influencers zich klaar. Gewapend met vuilniszakken, vuilnisgrijpers en handschoenen gingen ze op waterfietsen en kano’s het water op om het afval op te ruimen. 

Ze namen ook de tijd om alles vast te leggen en te delen op hun sociale media over hoe ze hun dag doorbrachten, in een poging om het bewustzijn rond het onderwerp, met name in Nederland, te vergrotenOm zo hun volgers te informeren over de stappen die zij zelf elke dag kunnen nemen om het milieu te verbeteren.  

Van het verzamelen van plastic flessen, papieren zakken tot zelfs het opvissen van een yogamat, de influencers waren verbaasd over de hoeveelheid afval die ze verzamelden op zo’n klein oppervlak. Dit versterkte hen in het geloof dat iedereen zich moet inzetten en doen wat ze kunnen om het milieu te sparen. Aan het einde van de schoonmaak spraken alle vier de influencers enige tijd met Adam Helpt om meer te weten te komen over de huidige stand van zaken op het gebied van afval, en hoe we allemaal voor het milieu kunnen zorgen door op de juiste manier afval op te ruimen en te verwerken 

In Nederland waren ook de Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon die zich met 180 andere landen aansloten bij het grootste wereldwijde opruimevenement van het jaar en mede door hun inspanningen verzamelde ons land meer dan 120.000 afvalitems op één dag. 

Dit initiatief is een weerspiegeling van het gezegde elke dag kleine stappen is grote veranderingen op lange termijn“. Als we het allemaal als onze individuele verantwoordelijkheid zien om voor het milieu te zorgen door kleine stappen te nemen, zoals een lege plastic fles in de vuilnisbak te gooien in plaats van op de grond, kunnen we later genieten van een schonere wereld zonder verspilling. 

Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn voor meer updates over onze activiteiten. 

Wil je vrijwilligerswerk doen of als bedrijf meewerken aan een leuk en waardevol project, laat het ons weten via [email protected] of bel 020 2440272. Samen maken we het verschil.